Et stor del av skönhetsindustrin är hudvård. Det har alltid funnits sätt för oss att vårda vår hud, men det var först på 60-talet som vi började skapa hela hudvårdsrutiner och produkterna för det. I den här delen kommer du att få veta allt om olika typer av hudvård.

Ansiktskräm

Ansiktskräm finns i två varianter, dag och nattkräm. En ansiktskräms främsta uppgift är att ge din hud den fukt som den dagligen behöver. Att ha en kräm för ditt ansikte är den mest grundläggande hudvården du kan köpa.

Rengöring

Att göra rent ditt ansikte är viktigt oavsett om du använder make-up eller inte. Det finns särskilt framtagna ansiktsrengöringar som är lite starkare och tar bort smink bra. Men det finns även mildare varianter av rengöring för dig som vill göra rent ditt ansikte dagligen.

Solskydd

En annan grundläggande produkt du bör ha i din samling är solskydd. Det är viktigt att du använder solskyddsfaktor när solens strålar är som starkast på våren och sommaren eftersom det skyddar dig från hudcancer, pigmentfläckar och att din hud åldras i förtid.

Serum

Ett serum är en annan typ av hudvård som sjunker in i huden och gör det där lilla extra. Det finns serum med olika egenskaper och du ska välja det serum som har den egenskap du söker efter. Till exempel lystergivande, återfuktande eller har anti-age egenskaper i sig.

Masker

Precis som med serum så kan en ansiktsmask ha olika egenskaper. Skillnaden är att ansiktsmasker tvättas bort efter att de har verkat in i din hud. Det finns till exempel ansiktsmasker som motverkar orenheter eller ger din hy en extra boost av fukt.

Ögonkräm

En ögonkräm är en kräm som är speciellt framtagen för huden du har kring ögonen. Det är för att huden kring ögonen är tunnare än den övriga huden du har i ansiktet. En ögonkräm kan ha olika egenskaper, till exempel så kan en ögonkräm få ner påsarna under dina ögon eller motverka rynkor och andra ålderstecken.

Toner

En toner används i regel efter att du har gjort rent din hud med en bra rengöring. Tonerns främsta egenskap är att återställa PH-värdet som hamnar i obalans efter rengöring. Men en toner kan även ha andra egenskaper, till exempel så kan den vara exfolierande.