Smink är något som många kopplar till ordet skönhet. Idag är marknaden för sminkprodukter stor och i den här delen kommer du att få en kort genomgång på vilka olika sorters sminkprodukter som finns.

Foundation

En foundation ska vara i din hudton och används för att jämna ut huden och förbereda huden inför resten av din sminkning.

Concealer

En concealer kan användas på de områden du vill dölja. Det är till exempel vanligt att man med hjälp av en concealer döljer finnar och påsar under ögonen.

Mascara

En mascara appliceras på dina ögonfransar för att få dem att se längre och fylligare ut. De flesta använder en mascara i färgen svart.

Contour

Contour används för att markera delar av ditt ansikte och för att skapa skuggor.

Highlighter

Highlighters används för att lyfta vissa delar av ditt ansikte. Det är till exempel vanligt att man lägger highlighter vid amorbågen och på kindbenen.

Ögonskugga

Ögonskuggor kommer i massor av olika färger och nyanser och används på dina ögonlock för att markera, forma och ge ögonlocken färg.

Eyeliner

Eyeliners kommer i flytande form och används vid den övre fransraden för att markera ögat.

Rouge

Rouge används främst på kinderna för att ge dem färg.

Bronzer

En bronzer används för att få ditt ansikte att se lite varmare ut.

Läppstift

Läppstift är en produkt som används på dina läppar för att ge dem färg. Läppstift är oftast matta i sin konsistens.

Läppglans

Ett läppglans används på dina läppar för att ge dem färg eller glans.

Ögonbrynsprodukter

För dina ögonbryn finns det ett flertal olika sorters produkter att välja bland. Dessa produkter används för att forma ögonbrynen och ge dem färg. Till exempel ögonbrynsskugga och ögonbrynspenna.