Det finns ett flertal kvinnliga modeller som har tagit världen med storm och har blivit anlitade av de största modehusen och gjort reklamkampanjer för de största varumärkena. I den här delen kommer du att få veta lite om några av världens största utländska kvinnliga modeller.

Systrarna Hadid

Två av de mest anlitade just nu inom modevärlden är faktiskt systrar. De heter Gigi och Bella Hadid där Gigi är den äldre systern född 1995 och Bella föddes året därpå. De är födda i Los Angeles. De har båda blivit anlitade av några av världens största modehus. Dessutom är de några av de mest följda modellerna på Instagram.

Naomi Campbell

Naomi Campbell föddes år 1970 i London. Redan som 15-åring blev hon upptäckt av modellagenturer vilket var startskottet på hennes karriär. Hon var den första svarta kvinnan att pryda ett flertal stora modemagasin, till exempel Vogue. I början av 1990-talet ingick hon i de som kallades för big six vilket var världens största och mest anlitade modeller.

Rosie Huntington-Whiteley

Rosie Huntington-Whiteley är en brittisk modell. Hon föddes år 1987 och blev upptäckt när hon studerade på universitetet. Sedan upptäckten har hon jobbat som modell för ett flertal stora varumärken och modehus. Hon är kanske mest känd för att vara en av Victoria’s secret angels.

Tyra Banks

Tyra Banks är en amerikansk modell. Hon föddes år 1973 i Kalifornien. Redan som 17-åring fick hon sitt första modellkontrakt och har sedan dess arbetat som modell, men också som programledare. Bland annat i sin egna talkshow the Tyra Banks show och i tv-programmet america’s next top model.