Nu i slutet av året har det blivit dags att blicka framåt och kolla in trenderna för 2023. Ett nytt år betyder bland annat nya hårtrender. Några trender som kommer väldigt starkt i år är att klippa lugg och att klippa upp håret i olika lager. Du kan ta inspiration från dessa trender och besöka en frisör i Uppsala för att få en ny frisör.

Är det dags för en frisyr?

När man börjar ett nytt år brukar många tycka att det är dags för en förändring. Vad passar då bättre än en ny och trendig frisyr? Den trend som fått mest uppmärksamhet i år är det uppklippta håret. En fördel med det uppklippta håret är att ditt hår får mer volym helt naturligt. Du får också en illusion av mycket fylligare hår. Om du vill få en lite rufsig look kan du även spraya i lite saltvattenspray.

Välj en frisör i Uppsala

Om du bestämmer dig för att klippa upp håret är det viktigt att hitta en frisör som förstår hur du vill ha det. Du kan till exempel välja en frisör Uppsala som kan styra upp en passande frisyr. Att gå till frisören är också en trevlig paus i vardagen. Du blir ompysslad och känner dig som en ny människa när du går därifrån. Skulle du hitta en bild på en uppklippt frisyr som du gillar kan du alltid ta med dig den till frisören. Om du upplever att det är svårt att förklara hur du vill ha det kan en bild vara ett väldigt bra hjälpmedel.

Sidbenan är tillbaka

En annan trend som får mycket uppmärksamhet är sidbenan. Det beror mycket på att den synts på kändisar som Kim Kardashian och Kylie Jenner. Nu är det äntligen dags för mittbenan att kliva åt sidan. Nu är sidbenan här på allvar. Om du vill kunna styla din sidbena på ett enkelt sätt är det värt att investera i en värmeborste. Det finns många prisvärda modeller på marknaden. Glöm inte att använda värmeskydd på ditt hår innan du använder borsten.

För dig med kortare frisyr

För dig med lite kortare frisyr är det nu en bixie cut som är det hetaste. Tänk dig Monica under de tidiga säsongerna i Vänner så är du rätt ute. Det är en väldigt lekfull frisyr som passar de allra flesta. Det passar dessutom bra för 2023 eftersom det är en uppklippt frisyr. Den är väldigt lätt att styla, vilket kan vara skönt under tidiga morgnar.

Styla ditt hår i en half bun

När du ska styla ditt hår är det det enkla som står i fokus. Att bara slänga upp håret i en halvslarvig knut är riktigt trendigt år 2023. Att kombinera en knut och tofs är det ultimata just nu. Det kallas för half bun och går på några få sekunder. Om du vill vara extra trendig kan du välja en slickad variant. Använd gärna en klassisk scrunchie istället för vanliga snoddar för att inte slita för mycket på håret.

Om skönhet