Det finns många positiva saker med att bli äldre. Men även om du blir äldre och klokare är det alltid trevligt att känna dig fräsch och fin. Det finns många saker som du kan göra för att hålla kroppen fräsch och se ung ut. Att fokusera på huden är viktigt om du vill känna dig ungdomlig. När huden är torr och trist är det väldigt lätt att se äldre och glåmig ut. Därför ska du återfukta huden ordentligt. Att använda en ögonkräm är bland annat väldigt viktigt. Ögonkräm är bra att använda eftersom huden kring ögonen är känslig och tunn. En ögonkräm kan bidra till att reducera fina linjer kring ögonen, minska svullnader och påsar under ögonen samt dämpa mörka ringar. Huden kring ögonen blir tunnare med åldern och då syns fina linjer tydligare. En ögonkräm stärker även huden och ger den fukten som behövs.

Serum återfuktar huden

Att använda serum är också bra för att ge huden den fukt som behövs. Serum hjälper till att binda fukten i huden och det finns många olika varianter, försök hitta ett serum som passar dig. Cellförnyelse går långsammare ju äldre du blir och kan ge en glåmig hud. För att ge din hud lite hjälp är en peeling bra att använda någon gång i veckan. En peeling eller en skrubbkräm tar bort döda hudceller. Solen kan bidra till att huden åldras snabbare, för att undvika det ska du använda bra solskyddsprodukter. Välj sådana som är anpassade för ansiktet. Du kan med fördel använda en hatt eller keps som ger huden skugga mitt på dagen när solen är som starkast.

Satsa på en bra bas

Om du använder smink är det bra att satsa på en bra bas som ger dig en jämn hudton. En ojämn hudton får dig att se äldre ut. En primer kan du med fördel använda, den kan hjälpa till att fylla ut linjer och rynkor. Du kan använda BB-kräm som är en slags färgad dagkräm som jämnar ut hudtonen. Det finns även CC-krämer som är lite mer täckande. Om du vill ha lite extra täckning kring ögonen är en concealer bra att ha.