Allt eftersom fler och fler snussorter kommer upp på marknaden så visas också allt mer reklam för dem. Snus har funnits länge men antalet olika sorter såsom olika smaker, vitt snus från märken som Velo snus, brunt snus och nikotinfritt snus gör att snus har börjat bli en hipp grej. Både killar och tjejer snusar, och många följer influencers och modeller som gör reklam för snusdosorna.

Snusreklam på Instagram

Många profilmärken gör reklam för sitt snus, såsom Velo snus, Zyn och Swedish Match på Instagram. Många kända influencers blir också betalda för att marknadsföra snuset, något som har skapat viss debatt eftersom unga tjejer och killar ser reklamen och därigenom börjar snusa – ofta i unga år.

Kända influencers och modeller som gör reklam just för snus är Petter Egnefors, Tom Ljungqvist, Linda Pira och Sebastian Walldén. Dock är det viktigt att nämna att dessa personligheter gör reklam främst för det vita snuset. Och vitt snus kan också vara fritt från nikotin. Ett exempel på vitt snus är Velo snus från varumärket Velo som nyligen lanserat vita nikotinpåsar. Det vita snuset får marknadsföras på ett sätt som inte det bruna snuset får, eftersom vitt snus är fritt från tobak. Detta gör att allt fler modeller och influencers hakar på trenden.

Många influencers och modeller snusar

Eftersom det görs mycket reklam för det vita snuset och de modeller och influencers som gör reklam för det också får rabatterat pris eller gratis prover av snuset, så har också en allt större del av dem börjat snusa. Enligt snusföretagen själva beror den stora marknadsföringen också på att man velat försöka nå ut till dem som snusar och få dem att välja ett hälsosammare alternativ, såsom vitt snus. Regeringen har dock stramat åt reklamen från vissa företag eftersom de ansett att den varit för aggressiv. Dock är det helt klart så att vitt snus är bättre att använda än det bruna snuset ur flera perspektiv: Dels är det fritt från tobak och dels så missfärgar det inte tänderna på samma sätt som brunt snus gör. Det kommer dessutom i en rad olika goda smaker!