Halloween är en rolig tid på året. Det är nästan den enda tiden då man faktiskt kan förvandla sig till vad man vill, oavsett om du ska jobba som modell eller gå på en rolig halloweenfest.

Att klä ut sig till den karaktär man ska förvandlas till under denna tid är inte så svårt, det kluriga kan vara att få till sminket och ansiktsmålningen.

För att din halloween look ska bli så bra som möjligt så behövs det rätt smink och produkter. Till en ansiktsmålning behöver man ha glitter, ansiktsfärger, concealer och eyeliner. Har man dessa produkter kan man nästan få till allt möjligt. Många gånger kan det även räcka med att ha en färgglad ögonskuggspalett.

Med ögonskuggor, eyeliner och concealer kan man förvandla sig till det mesta. Vare sig det är ett monster, vampyr eller ängel man ska förvandla sig till så kommer dessa produkter att vara mer än tillräckliga för att uppnå detta. Just en concealer är nyckeln till en bra bas för en halloweensminkning. Och för att looken ska hålla hela kvällen kan man även se till att använda sig av en bra fuktkräm eller primer och avsluta med en settingspray.

Sedan gäller det bara att fokusera på kläderna och man är då redo för fest, oavsett om man ska dit som gäst eller modell.

Det finns även specialsmink för effekter som öppna sår och blod som man kan använda sig av för att göra looken extra bra!

Använd Youtube

Att skaffa sig produkterna för att måla ansiktet inför halloween är bara första steget. Har man aldrig gjort en sådan sminkning eller ansiktsmålning innan, kan man känna sig förvirrad och inte riktigt veta hur man ska få till det.

För att lära sig steg för steg och få till den perfekta looken kan det vara bra att använda sig av Youtube.

På Youtube finner man många olika makeupartister som är experter på sådana målningar. Där kan man i lugn och ro hitta den makeupartist och look som är passande för att lära sig exakt hur den går till, steg för steg. På så sätt slipper man även kasta en massa onödiga pengar på att boka in en ansiktsmålning eller sminkning, och man kan göra allting själv.

Youtube är ett väldigt bra verktyg för just skönhetstips och sminktips. Vare sig man är expert eller ej så kommer man kunna sminka sig och se ut som en expert.