Modeller har oftast fin och jämn hy med härlig lyster. Nyckeln bakom den vackra hyn är noggrann rengöring, bra hudvård och hög SPF. Har du någon gång önskat att du hade modellhy? Här får du de bästa tipsen!

Rengöring är A och O

Modeller har ofta mycket smink under fotograferingar och modevisningar. Smink kan vara påfrestande för huden och därför är det viktigt med en bra rengöring. Modeller är mycket medvetna om rengöringens betydelse för hudhälsan och investerar därför lite extra i en högkvalitativ rengöring som passar hudtypen. Utöver smink så påverkar även avgaser och bakterier huden under dagen.

Välj rätt produkter för din hy

Att välja hudvårdsprodukter som passar din hudtyp är mycket viktigt om du vill förbättra din hy. Hos Åhléns hittar du ett brett sortiment av hudvård för olika hudtyper. Oavsett om du har fet, torr, känslig eller blandhy så hittar du passande hudvård hos Åhléns. Här finns bland annat populära märken som Kiehl’s, Dermalogica, Clinique, Emma S, The Ordinary, Clarins och The Body Shop. De flesta märken, exempelvis Dermalogica, har dessutom olika serier och produkter för specifika hudvårdsproblem, exempelvis akne, brist på fukt, fina linjer eller pigmenteringar. Det gör att du enkelt kan välja de hudvårdsprodukter som passar din hy, vilket gör det lättare att uppnå vacker modellhy. Fin hy är viktigt för att lyckas som modell och därför är det nödvändigt med en bra hudvårdsrutin.

Använd hög SPF

Sist men inte minst bör du investera i en bra SPF. Solen kan skada huden på många olika sätt. Förutom hudcancer kan för mycket solexponering ge ojämn hudton i form av pigmenteringar och brännskador. Gör därför som modeller gör och skydda dig med hög solskyddsfaktor både i ansiktet på kroppen. Hos Åhléns hittar du högt solskydd från välkända och pålitliga varumärken. Välj gärna SPF 50 om du vistas utomhus på sommaren.