En modell jobbar med att visa upp produkter för ett kommersiellt syfte. Det finns ett flertal kvinnliga svenska modeller som gjort karriär. I den här delen får du veta mer om några av dem.

Elsa Hosk

En av de absolut största just nu är den svenska skönheten Elsa Hosk. Elsa föddes år 1988 i Stockholm. Hennes far anmälde henne till ett flertal modellagenturer när hon var 13 år gammal vilket var startskottet på hennes karriär. Elsa har anlitats av många stora varumärken och hon är kanske mest känd för att vara en victoria’s secret angel.

Emma Wiklund

Emma Wiklund föddes år 1968 i Stockholm. I början på 90-talet fick hon sitt genombrott som modell i en reklamkampanj för Arla vilket var startskottet på hennes karriär och hon har varit anlitad av ett flertal stora varumärken. Idag jobbar Emma inte lika mycket som modell, utan hennes stora fokus ligger på hennes entreprenörskap och har bland annat grundat det omtycka hudvårdsmärket Emma S. Skincare.

Frida Gustavsson

Frida Gustavsson föddes år 1993 och är en svensk modell och skådespelare. Hon började sin karriär år 2008 och ett par år senare var hon en av de mest anlitade modellerna.