I tidigare inlägg har vi berättar kort om några svenska kvinnliga modeller. I det här inlägget följer vi upp det genom att berätta om några manliga modeller.

Marcus Schenkenberg

Marcus Schenkenberg är en svensk modell. Han föddes år 1968 i Stockholm och var faktiskt världens första manliga supermodell. Förutom att vi sedan 90-talet har kunnat se honom som modell för ett flertal stora varumärken har vi även sett honom tävla i let’s dance.

Alex Lundqvist

En av de mest anlitade manliga modellerna just nu heter Alex Lundqvist och är, som namnet redan skvallrat om en svensk modell. Han föddes i Stockholm år 1972 och har varit anlitad av ett flertal stora varumärken.

Farzan Athari

Farzan Athari föddes år 1984 och har varit aktiv inom modevärlden sedan i början på 00-talet. Han har varit med i ett flertal reklamkampanjer, till exempel för GQ och Coca-cola. Förutom att han jobbar som modell så har han även fått ett flertal jobb som skådespelare.

Pontus Gårdinger

Pontus Gårdinger föddes år 1964 i Stockholm. Han har arbetat en hel del som modell, men på senare år främst som programledare. Han har till exempel programlett melodifestivalen och jeopordy.